top of page

Forum Posts

yrn1
Nov 25, 2023
In Pianophonic Forum
I have been trying to use waveslicer with a number of different source samples, but I must be doing something wrong, since I always get very 'clicky' wavetables that sound awful on the Pianophonic. I've tried sampling MI Rings green mode, with no modulation at all, which makes a very regular waveform. When I do step 1 of waveslicer, uploading a C1...C5 samples (one per octave, but I tried more or less too), the resulting wavetables always contain discontinuities, whatever settings I try. I don't mean the discontinuities at the wavetable (2048 sample) bounderies, but also somewhere in the middle. Also the hammer files are clicked: they never start at 0. I attached one of the source and target files. In the attached wavetable, there is a click at sample 1209. Anything I'm doing wrong? Is there another way to create wavetables from samples?
0
1
30
yrn1
Nov 11, 2023
In Pianophonic Forum
The start of the wavetable in the Felt Piano sound clips. To get a really smooth and soft sound, I need to turn the start point knob to 12:30 or 01:00. The other sounds seem to be fine. I redownloaded the wavetables, but it makes no difference. Would this be an issue with my module or is it really in the wavetabe itself?
0
1
38
yrn1
Nov 11, 2023
In Pianophonic Forum
When turning the selector knob to select another sound, it sometimes fails to load. The symptoms are that the trigger LED flashes much longer than normal (like 2 seconds or so) and then there is no sound. Turning it again usually resolves the issue.
0
9
86

yrn1

More actions
bottom of page